Om tantra, seksualitet og terapi

posted in: Ikke kategoriseret | 0

Der tales meget om tantra og seksualitet. Der tages afstand fra at tantra er seksuel. Skulle den blive seksuel så sidestilles den med prostitution, som oftest anses for lav, beskidt og uværdig.

Terapi er derimod ophøjet. Værdifuldt, energetisk, en vej til at blive et gladere og måske endda et bedre menneske. ”Terapi er smukt og rent”

 

I psykoterapien ses seksualitet som en grundfølelse.

I biologien ses seksualitet som et instinkt, noget uomtvisteligt menneskeligt.

Uden seksualdrift var vi, mennesket, her ikke mere.

I tantra ses seksualitet som en ressource. En vidunderlig livskraft der styrker energi, glæde,

samhørighed, dyb kærlighed og kontakt.

 

Gennem tantra har jeg mødt min seksualitet og inviteret den til at folde sig ud. Det har larmet rigtig meget i mit hoved fordi indlærte normer, min mors stemme og moraliseren fra venner og medier har svøbt stramme bånd om, det, der viste sig, at være en vigtig del af min livsglæde. Min livskraft.

Mit hoved rungede gennem øvelser og refleksioner – og det sker stadig at det rumler. Men i kontakten til min krop, når jeg ”spørger” den om det er forkert eller forbudt, at møde en mave med mit bryst, en øreflip med mine læber, baller med mine hænder, så mærker jeg kun et ja til kontakten. Jeg mærker ro, glæde og vitalitet i min krop. Jeg mærker en kraft strømme fra mit rodchakra. Den kraft kan jeg bruge i alle livets aspekter.

 

Se på børn, de møder impulsivt, kropsligt og fordomsfrit – indtil de lære forbuddene. Nogle voksne kan end ikke give et knus uden af blive kejtede og generte. Hvordan kan kropskontakt forsvinder ud af vores kultur. Et studie viser at abeunger der vokser op uden mad men med kærlig kontakt klare sig bedre end abeunger vokset op med sund mad og ingen kontakt.

Vi er i gang med at fordømme vore primære behov og lukke for vores egen overlevelse.

 

Tantra kan have en voldsom og vidunderlig terapeutisk kraft. En vej til rent faktisk at leve i det eftertragtede NU. Den kan lære mig at blive hos mig selv, gå uden om sammenligninger, præstationer og deraf mindreværd til følge. Når jeg mærker min egen glæde og min egen kraft har jeg ikke behov for at sammenligne mig. Jeg bliver hos mig selv og kan på den måde møde mine medmennesker mere rent og kærligt end jeg tidligere har kunne.

 

I den dybere kontakt til min krop kan jeg mærke mine grænser, mine lyst og mit ”nej tak” Det har jeg i øvrigt også brugt mange terapitimer på. Der skete noget skelsættende i mit møde med tantra.

For mig er tantra en ressourceorienteret vej til mere selvværd, større livslyst, mere klarhed, bedre kommunikation og dybere kontakt – til mig selv og mine medmennesker.