Tantrafilosofi og massage

posted in: Ikke kategoriseret | 0

Tantra er en kæmpe filosofi som udspringer af hinduisme, buddhisme, okkultisme og varianter over disse religioner/filosofier.

 

Vi lever i et samfund hvor der knopskydes og mixes indenfor alle felter, musik, kogekunst, teater, terapi, kropsterapeutiske metoder, undervisningsmetoder, ledelsesmetoder, byggeformer osv. Vores verden er kun blevet rigere af det.

Vi lever i transformationernes tid.

Så lad ske hvad sker, se nysgerrigt til, lad dig inspirerer, være med, finder DIN vej og metode og lad andre finde deres vej og metoder.

 

Tantra er MEGET mere end en vej til seksuel healing.

Tantra er meget mere end et brud med normer.

Tantra er meget mere end en vej til at opdage sig selv.

Tantra er meget mere end velbehag og selvforkælelse.

Tantra er meget mere end fuldt tilstedeværelse i det eftertragtede NU.

Tantra er meget mere end at vække den seksuelle energi.

 

Tantra har så stort potentiale, det kan så meget at hver og én der dømmer andre nuancer som forkerte og ikke tantriske, viser sig selv som ”ikke åben” ”selvtilstrækkelig” ”ikke kærlig”

Viser sig som stærkt dualistisk.

Netop dualismen er måske det mest gennemgående i tantraen, som en ophævelse af den dualisme der hersker og genemsyrer vores fundament og organisatione i samfund, skoler, virksomheder, familier og inde i os selv. Vi adskiller krop fra hoved uden at forstå at de deler blod og hormoner, at krop og hoved deler de samme tilstande og reagerer og responderer sammen på både dine tanker og din biokemi.

Tantra ser at ALT er gennemstrømmet af en guddommelig kraft og at vi alle er del af denne guddommelige kraft. At ingen aspekter i denne verden er bedre end andre, fordi vi ER i kraft af hinanden. Vi ER i mødet med hinanden. Vi ER alle samme univers.

Maden vi putter i munden er ikke mere guddommelig end lorten der kommer ud. At glæden ikke er den vi til en hver tid må fokuserer på, nogle gange af brugbart, befriende, belivende at mærke sorg eller vrede. Også DE grundfølelser er smukke og en vigtig del af vores liv. Vi agerer dog forskelligt overfor de forskellige aspekter, men vi må anerkende deres eksistens og leve fredsommeligt med dem alle.

Ønsker vi ikke at leve fredsommeligt med dem alle, så sker den største krig inden i os selv.

Anerkender du ikke lorten, så har du et problem. Lorten er ligeglad, den ER bare.

(Jeg er ernæringsterapeut, så jeg ved meget specifikt hvad jeg taler om ;))

 

Hvordan manifesteres det i en massage?

Hos mig manifesteres det sådan at du er velkommen om du har seksuelle traumer eller ej, om du har stress eller ej, om du ønsker at forkæle dig selv eller har et ønske om at opdage hvad der sker når du sænker tempoet, lytter til sin krop og nysgerrigt møder hvad der kommer. Måske møder du også hvad der kommer med bekymring eller sorg. Det er også okay. Vores stærkt trænede ego er ikke vant til at træde tilbage. Usikkerhed er lige så naturligt som mod. Vi rummer alle aspekter.

 

Har du sygdom eller smerter og oplever at massagen lindre og løsner mere end mange af de andre massager gør. Måske fordi den er så præstationsafklædt at du kan synke helt ind i væren. Give slip. Og hvad sker der når vi slipper? Dyb afspænding og frigivelse af skønne hormoner som giver velvære, fremmer opbygning og ro. Bring it on!

 

Lever du hektisk så er massagen gør dig godt som modvægt, hjælper dig til at slippe den krampe din hjerne og krop er i, så er det jo vidunderligt.

 

Ønsker du at åbne for din kropslige intelligens men har svært ved at komme forbi hjernen som står og råber hele tiden? Så er tantramassagen fuldstændig fantastisk fordi den vækker kroppen og stilner sindet.

 

Føler du dig træt og trist og ensom, ja så er tantramassage også gavnligt fordi kroppen får noget af den livsvigtige berøring som kan give en følelse af at være forbundet. Ingen kan leve uden af føle sig forbundet, det er sundt og selvkærligt at søge tantra.

Der er lavet forsøg med små dyrebabyer. De ligger hellere tæt ind til en mor som gør skade på dem, end de ligger alene. Værdien af kropskontakt som del af vores tilknytningssystem er livsvigtigt.

 

For god ordens skyld må jeg sige at savner du sex og ønsker sex, så findes der mennesker som imødekommer det. Jeg opfatter det ikke som tantra og tilbyder det ikke.