Hvad tantramassagen rummer som adskiller den væsentligt fra prostitution

Hvad tantramassagen rummer som adskiller den væsentligt fra prostitution

posted in: Ikke kategoriseret | 0

Hvordan kan tantra opfattes som prostitution?

 

En debat og tanker der bliver ved at roterer i os og imellem os.

Men hvad er prostitution?

Prostitution som begreb bruges oftest om mennesker der sælger sexuelle ydelser. Men det bruges også om mennekser der ”Sælger ud” af sig selv. Jeg opfatter det som at forlade sin integritet, sin idealer, sine egne ønsker og behov for at adlyde og opfylde andres behov.

I den forstand ser jeg afsindig meget prostitution på arbejdspladser hvor medarbejdere glemmer eller forlader sig selv, deres familie og deres aftaler uden for arbejdspladsen. Ikke når det sker en gang i mellem, men at man lever et liv hvor opfyldelse af chefens, virksomhedens behov (for endnu engang øget overskud, til aktionærene og øverste chefer forståes) overtager livet selv.

430.000 danskere oplever symptomer på alvorlig stress hver dag. Det har naturligvis mange årsager. Men en del af billedet er

for meget yde for lidt nyde,

for meget ambition for lidt leg og glæde,

for meget angst for ikke at slå til, for lidt tilfreds væren.

Tantramassøren, idéelt set kan sine grænser, gør ikke noget denne ikke har lyst til. Man kan ikke bestille noget hos tantramassøren. Ej heller er det et sted hvor man kan udleve sine fantasier – umiddelbart, alt kan jo opstå så længe det er i fin kontakt, måske endda forbundthed og fællesglæde. Men hensigten med en tantramassage er uden hensigt – hvis man følger den tantriske filosofi.

 

Tantramassagen er et rum, en ramme hvor tantramassøren møder sin gæst åbent og kærligt. Et rum man kan få lov at VÆRE i, opleve sig selv uden ambition, uden præstation, uden stræben og angst.

Det er et rum hvor man ikke kan kræve noget, hvor man nysgerrigt og fredfyldt ser hvad der opstår. Hvad vågner i mig når jeg mødes på denne måde, uden krav. Det er ikke en massage hvor der inviteres til sex, men derimod til nærhed, åbenhed, hjertelighed og nysgerrighed.

Det er en massagen hvor hele kroppen favnes uden religionsskabte tabuer, derfor mødes kønnet lige så åbent som ansigtet. I nogle massager, er fx lingammassage ikke inkluderet. Så hvori opstår prostitutionen? Er det fordi man er letpåklædt? I så fald ville en tur på stranden (eller parken) i denne fantastiske sommer være en pornofilm.

Hos mig er lingam massage en naturlig del af massagen, fordi alle kroppens lemmer er skabt og lever lige værdige, lige sanselige. Her er mulighed for at afkode nogle af alle de dogmer og tabuer der ligger om det hemmelige, det private, det der ligger bag grænserne fordi…. Fordi…. Fordi alle religioner skammer det. Katolikkerne skammer det hårdt ud, mens deres præster igen og igen begår sexuelle overgreb. Fordi tilbageholdelsen af en så naturlig og betydningsfuld lyst og drift ikke kan tilbageholdes. Herved er der skabt så meget skam omkring kønnet og dermed så mange tilbageholdte følelser at give en plads, så de kan få lov at være der. Ligesom vreden og sorgen og glæden. Ligesom jalousien, usikkerheden og lyksaligheden. At fortrænge vores grundfølelser skaber så meget ballade og er en evig kilde til smerte og skam. Og ligesom vrede ikke er det samme som skænderi, så er sexualitet ikke det samme som sex.

 

Når jeg ser på dem som kommer hos mig, så er det nogle som kommer for lyst og afspænding. Ganske enkelt. Og det er jo okay!! Ganske fint og godt.

Kvinder får ordnet negle, tager på spa-retreats, ansigtsbehandlinger, healing, massage og et væld af andre tilbud for at forkæle sig selv. Behandlinger som ikke taler til mænd – og vi ville straks dømme dem som ikke maskuline og asexuelle hvis de fik en ansigtsbehandling. De søger afslapning, wellness og afspænding eller at gå på opdagelse i sig selv via tantra.

 

Der er en anden meget stor gruppe af mænd.

Mange mænd er meget følsomme i en verden hvor mænd ikke må være følsomme. De kommer fordi de ikke kan komme sig over at være blevet forladt af en kvinde, nogle føler sig fastlåst og kan ikke selv komme videre, de har talt med en psykolog og synes ikke at det virkede at sidde der og tale og tale.

De kommer fordi de har stress. De kommer fordi de ikke kan mærke sig selv. De kommer fordi de føler sig forkerte med lyst (religionstraumer), forkerte med for tidlig udløsning, ingen udløsning, rejsningsproblemer mv. Jeg ser ikke dette som prostitution. De søger en vej, de ønsker, at se i sig selv, hvad der sker når de igen og igen møder det samme i sig. De søger hjælp til at få løsnet op i ambitioner og fastlåste mønstre.

Jeg fik en tilbagemelding, at jeg havde skabt en helt ny terapiretning og det der foregik var så øjenåbnende om ikke at have lov at være her, om at føle behov for at gøre sig fortjent til at være her, om alle de betingelser der er forbundet med at være menneske i dag.

Mange kommer fordi de er giveren derhjemme og ikke “får” noget. Dvs passiv kone der lader sig nusse og kærtegne og eksalterer uden lyst til at kærtegne og lege og kramme manden. En mand sagde “Jeg troede ellers der var manden der kunne hoppe over forspillet” men hans kone lagde aldrig op, var ikke kærlig men kunne sige “skal vi knalde” – ud i det blå. Han savnede inderlighed og følelse og han er slet ikke alene.

Nogle kommer for at løsne op for sig selv i forhold til at være skabende kunstner (kunstmaler, filmskaber, dirigent, skuespilller fx)

Så jeg oplever langt mere dybde end det som tantramassage bliver gjort til. Jeg oplever en stærk fordømmelse af rigtigt og forkert, men hvem er du og jeg, at dømme hvad andre gør når vi i virkeligheden aner en promille af hvad der foregår inde i andre.

Det er ikke prostitution som prostitution kendes. kvikfix, gokke den af, leverer udløsning. Det er at møde dybe eksistentielle tematikker, problematikker som kører i mænd.

Og det kan det sikkert også være at gå til en prostitueret hvis hjertet er med.

 

Og stadigvæk, er det fint og smukt at søge en tantramassage blot for nydelse og selvforkælelse. En tantramassage rummer noget meget grundlæggende menneskeligt Kram, nærhed og at få lov at være uden præstation.

 

I stedet for fordømmelse, så lad os skænke præmier til de som har opdaget tantramassagen og tør bryde de stramme normer og følge lysten til den slags selvomsorg, forkælelse, rejse, undersøgelse, afslapning, energibooster.

 

Som en mand engang sagde ”Det er jo meget større end sex”